DutchEnglish
Charlotte Maris

Coach

Jaren geleden kwam ik in aanraking met CrossFit doordat ik een video van CrossFit legende Chris Spealler zag. Tot mijn achttiende heb ik op hoog niveau gezwommen en als sportfanaat wist ik meteen dat het iets voor mij zou zijn. Bij gebrek aan een box in de buurt raakte het echter in de vergetelheid. Toen ik in september 2013 op steenworp afstand van CrossFit AKA kwam te wonen en een proefles nam was ik meteen verkocht!

Na een half jaar lessen gevolgd te hebben bij CrossFit AKA deed ik mee aan mijn eerste competitie, “The Open”. Vanaf dat moment ben ik harder gaan trainen met als doel me voor de Lowlands Throwdown te kwalificeren. Ik behaalde mijn doel en werd 8e in de Elite Female finale. Daarna had ik de smaak te pakken en inmiddels heb ik aan meerdere CrossFit competities deelgenomen waaronder The Athlete Games in Manchester.

Naast mijn gedrevenheid om zelf te sporten is een van mijn grootste passies het helpen van mensen. Ik vind het geweldig om mensen nieuwe bewegingen aan te leren waarvan ze niet gedacht hadden zoiets ooit te kunnen. Ik geef met veel plezier les en hoop mensen te kunnen inspireren en motiveren om actief en gezond te leven!

Certificaten:
The Hybrid Certification (2018)
CrossFit Judges Course (2018, 2017, 2016)
CrossFit Weightlifting (2017)
Eleiko Basic Gymnastics Trainer (2016)
CrossFit Level 2 Trainer (2015)
CrossFit Level 1 Trainer (2014)

Ervaring:
4 jaar coach bij CrossFit AKA
3 jaar coach junioren/jeugd wedstrijdzwemmen
4 jaar fitness instructor in een fysiotherapiepraktijk