Gregory Sumter
coaches_0003_Layer-6

Coach

Sport heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Vanaf mijn 8e zat ik op voetbal. Na een knieblessure kon ik een jaar niet actief sporten. Daardoor ben ik uiteindelijk in een reguliere fitness gym beland. Hoewel ik hierdoor wel sterker werd, had ik niet het gevoel dat er genoeg uitdaging in zat. Er ontbrak dus iets! Die uitdaging dacht ik wel te kunnen vinden in het kickboxen. Dit heb ik een aantal jaren met veel plezier gedaan.

In juli 2011 maakte ik kennis met CrossFit als aanvulling op het kickboxen. Mij werd verteld, dat ik hierdoor alleen maar explosiever en fitter zou worden. Na mijn eerste training was ik meteen verkocht! Ik had namelijk eindelijk de sport gevonden, waarin je door het constant variërende aspect elke keer weer een nieuwe uitdaging aangaat.

Na slechts twee maanden te hebben getraind heb ik meegedaan aan de Lowlands Throwdown 2011 (Jaarlijkse Crossfit wedstrijd van de Benelux) waar ik op de 45e plaats eindigde van de 120 deelnemende mannen.

Inmiddels verzorg ik ruim drie jaar met heel veel plezier crossfit lessen bij CrossFit AKA. Door mijn CrossFit achtergrond, maar ook door mijn jarenlange ervaring in kickboxen en fitness, ben ik in staat om leuke en variërende trainingen te verzorgen.
Ik geef altijd met veel plezier les en vind het erg leuk om anderen te motiveren en stimuleren om actief met sport en gezondheid bezig te zijn.

Certificaten:
CrossFit Level 1 Trainer
Kettlebell Trainer (Aalo)

Ervaring:
3 jaar coach @CrossFit AK Amsterdam